dimarts, 15 d’abril del 2008

LA CONCENTRACIÓ, una bona festa!


Aquest dissabte passat, 12 d’abril, finalment vam celebrar el primer acte públic de la Plataforma per un Casal Autogestionat de Joves (PlaCAJ). A les dotze del migdia estava convocada una concentració de joves amb la intenció de donar a conèixer el nostre projecte i d’aquesta manera donar el tret de sortida del que volem que sigui el procés de consolidació del futur casal passant per la inevitable etapa de reivindicació d’un espai i un reconeixement.
Aproximadament hi va haver una afluència de més d'una cinquantena de joves que van poder participar de les diferents activitats que es desenvolupaven de manera espontània per la plaça de l’ajuntament; saltar a la corda, muntar en monocicle, malabars, pim-pom, pintada de mural... Durant bona part del matí la plaça es va convertir en un espai de trobada, festa i reivindicació. En aquest espai diferents col·lectius i associacions van fer petites mostres de la seva activitat com DJ Nadberg i la seva música d’avantguarda, els gegants, els grallers, i l’espectacular exhibició d’un dels membres del col·lectiu de parkour Windrunners. Finalment després d’uns quants aferrissats combats d’estirar la corda, una petita delegació de l’assemblea de la plataforma vam llegir el manifest que més avall us presentem. MOLTES GRÀCIES A TOT(E)S AQUELL(E)S QUE VAU PARTICIPAR I ENS VAU DONAR SUPORT!


MANIFEST
La Plataforma per un Casal Autogestionat de Joves (PlaCAJ) ha nascut amb la voluntat d’agrupar diferents entitats juvenils i persones particulars per crear un front comú de mobilització social amb l’objectiu de crear un casal de joves en un espai legal i en condicions per què els joves puguem desenvolupar les nostres propostes i activitats en el marc de l’autogestió.

No és la primera vegada que sentim aquest clam. El moviment juvenil i associatiu molinenc ja fa molts anys que reclama a l’administració un espai decent on poder assajar, aprendre, conspirar, compartir coneixements i desenvolupar capacitats culturals, esportives, associatives, reivindicatives entre d’altres. El jovent portem molts anys construint i treballant, habilitant i transformant racons per poder tirar endavant els nostres projectes.... però volem que això canvii, esperem una resposta, una reacció clara i concisa per part de l’ajuntament que des de fa molts anys, ells mateixos reconeixen que ens tenen oblidats!

Volem un espai que nosaltres trobem adequat, volem uns recursos i un reconeixement per aixecar i desenvolupar els nostres projectes, per formar-nos i per transformar i millorar el nostre entorn.

Perquè l’autogestió? L’autogestió és la base del funcionament i organització de tota associació i nosaltres no volem ser menys, hem de ser els propis joves els qui prenguem les decisions de l’entitat amb total llibertat i independència, com passa als esplais, caus, colles de diables, ateneus...

“Sens dubte, les col·lectivitats amb més teixit associatiu i una xarxa articulada de societat civil forta són una clara mostra de fortalesa democràtica. L’organització del lleure, de l’esport, de les inquietuds, de les idees polítiques, etc, en models associatius, conforma una sòlida xarxa de protecció i sosteniment de la democràcia i és alhora, una expressió democràtica en ella mateixa.
No és l’estat qui organitza la vida dels ciutadans, sinó que són aquests que s’autoorganitzen en diverses instàncies per tal d’articular les seves inquietuds i accions, per conformar la seva realitat i el seu espai social de la manera que més els agradi, sense ingerències il·legítimes ni pertorbadores.”

Com ja van fer els nostres pares en el seu moment, nosaltres no fem res més que exigir democràcia, la veritable democràcia del dia a dia: horitzontal, assembleària i autogestionada. Amb projectes com aquest esperem que la societat i l’administració abandonin d’una vegada aquesta idea retrògrada i profundament conservadora que la democràcia s’acaba a les urnes.

AFEGIU-VOS A LA PLATAFORMA, EL CASAL SOM TOTES!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

QUE GRAAAN

Anònim ha dit...

Un centenar diu xD

Centenar vol dir 100, entre 99 i 101 eh. Seriem 50, que tampoc està malament. Som els que som, no cal inflar xifres ilusament!

Placaj Molins ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

On posa un centenar?? jeje Joves participants, erem més d'una cinquantena i també hi va haber molta altra gent que s'hi va aturar i va estar una estona per allà, nens, senyores etc... En tot cas, fosim els que fosim, va estar força bé per ser el primer acte de la plataforma! El que si hem parlat és que la propera concentració la farem un dissabte per la tarda a les 19h ja que així la gent que treballava hagués pogut venir i també hi ha més vidilla per la plaça!
Au idó!